Biodata :
Nama            : Prof. Dr.Ing. Dr. Sc.h.c. Bacharuddin Jusuf Habibie
Lahir             : Pare-Pare, 25 Juni 1936
Agama          : Islam
Jabatan         : Presiden RI Ketiga (1998-1999)
Istri              : dr. Hasri Ainun Habibie (Menikah 12 Mei 1962)
Anak            : Ilham Akbar dan Thareq Kemal
Cucu            : Empat orang
Ayah            : Alwi Abdul Jalil Habibie
Ibu            : R.A. Tuti Marini Puspowardoyo
Jumlah Saudara    : Anak Keempat dari Delapan Bersaudara


Sing Pernah Dilakoni :

•    Dadi  Pesiden RI sing kaping 3 (1998 – 1999)
•   Pernah sinau teknik mesin nang Institut Teknologi Bandung taun 1954. Taun 1955-1965 Habiebie
•    Sinau teknik penerbangan, spesialisasi konstruksi pesawat terbang, nang RWTH Aachen, Jerman Barat, nampa gelar diplom ingineur taun 1960 lan gelar doktor ingineur taun 1965 nganggo predikat summa cum laude.
• Kerjo ing Messerschmitt-Bölkow-Blohm, salah sawijine perusahaan penerbangan sing berpusat ing Hamburg, Jerman,
•   Dadi  Menteri Negara Riset dan Teknologi mulai tahun 1978 tumekan Maret 1998.
•    Dadi Wakil Presiden (14 Maret 1998 - 21 Mei 1998) ing sajerone Kabinet Pembangunan VII  Presiden Soeharto.
•    Diangkat dadi  ketua umum ICMI (Ikatan Cendekiawan Muslim Indonesia),


Masa kecil : 
 
Saka kanak-kanak, Habibie wis ditampilake kapentingan lan bakat ilmu lan teknologi, utamané ing fisika. Habibie muda sinau ing SMAK Dago banjur nglajengaken studi ing Institut Teknologi Bandung (ITB) jurusan teknik mesin ing taun 1954. Ing wektu iku Habibie lan kulawarga dienggoni ing area Ranggamalela Bandung.
Sadurunge kuliah ing ITB, nem sasi mengko pungkasanipun Habibie njupuk kaputusan kanggé nglajengaken studi ing Rhenisch Wesfalische Tehnische Hochscule Jerman. Bersenjata karo dukungan lan support financial saka ibuné, R.A. Tuti Marini Puspowardoyo, Habibie akhire ngrampungake sinau ing sawijining S1 lan S2 ing Jerman. Boten kados ing mayoritas mahasiswa Indonesia sing nampa beasiswa kanggo nerusaké pasinaon ing S1 lan S2, kuliah Habibie bener bablas dening ibu kanggo gumantung ing catering bisnis lan asrama sing uga dumunung ing Bandung. Sasampunipun 5 taun sinau ing Jerman pungkasanipun Habibie liwati minangka diploma engineering German in desain lan construction saka pesawat. Unda padha gelar Master kang (S2) ing negara liyane.
Sakcepete sawise lulus saka tingkat S2, Habibie nikah kang kanca SMA Hasri Ainun Habibie ing taun 1962. Ing wektu iku Ainun gelar medical lan makarya ing rumah sakit ing Jakarta. katresnan lan pengabdian dheweke padha gedhe, Ainun gelem ninggalake dheweke proyek supaya tindakake bojone kanggo mindhah mbangun karir lan ngimpi ing Jerman. Ing wektu iki Habibie tenacity lan kasetyan ing katresnan Ainun dites. Padha manggon ing apartemen cilik lan gumantung Habibie minangka breadwinners kanggo biaya biaya kuliah urip lan S3. Pasangan harmonious iki mengko anak lanang loro, jenengé Ilham Akbar Habibie lan Thareq Kemal Habibie